Onko pikavippi turvallista hakea?

Ihmiset jakavat nykyään monilla erilaisilla keskustelufoorumeilla kokemuksiaan niin vippaamisesta yleensä, kuin myös erilaisista vippipalveluista. Kokemuksien jakaminen on tietysti ainoastaan hyvä asia, mutta ihan kaikkea, mitä lukee, ei kuitenkaan kannata uskoa. Foorumeilta nimittäin löytyy mm. viestejä, joissa joku kertoo saaneensa pikalainaa ilman luottotietoja, vaikka se ei ole lainkaan mahdollista.

Keskusteluissa on puitu myös paljon erilaisia huijariyrityksiä. Kokemukset tietyistä palveluista ovat monesti kuitenkin hyvin ristiriitaisia, kun toinen on kertonut saaneensa palvelusta x lainaa ilman vakuuksia, jopa ilman luottotietoja, mutta toinen saattaa taas kertoa kyseisen palvelun olevan huijausta. Mistä siis tietää, että kumpi puhuu totta ja kumpi taas valehtelee?

Laissa on määritelty, että saadakseen toimia Suomessa on pikavippipalveluiden oltava hyväksytty Etelä-Suomen aluehallinnon luotonantajarekisteriin. Rekisteriin hyväksytään ainoastaan sellaiset palvelut, joiden johtohenkilöt todetaan luotettaviksi ja riittävän kokemuksen lainantarjonnasta omaaviksi henkiköiksi. Johtohenkilöt eivät saa olla myöskään konkurssissa.

Helpoin tapa tarkastaa palvelun luotettavuus on siis katsoa, onko palvelua hyväksytty luotonantajarekisteriin. Toinen varsin helppo keino välttyä tulemasta huijatuksi on maalaisjärjen käyttäminen. Pikavippipalvelut eivät koskaan tarjoa lainaa luottotiedottomille, sillä vippipalveluiden ainoa tapa selvittää asiakkaidensa maksukyky on tarkastaa, ovatko asiakkaan luottotiedot kunnossa. Jos jokin palvelu siis lupaisi lainaa netistä ilman luottotietoja, olisi se luultavasti huijausta.

Vaikka yleensä sanotaankin, että jos jokin asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on sitä, ei se aina päde pikavippien tapauksessa. Monien mielestä nimittäin ilmainen pikalaina kuulostaisi liian hyvältä ollakseen totta, mutta totta se on. Vippipalvelu Vivus nimittäin tarjoaa uusille asiakkaillensa lainaa 50-400 euroa ilman korkoja tai kuluja.

Kolmas erittäin helppo keino välttää huijauspalvelut on käyttää pikavippivertailuita. Pikavippivertailu sivustoilla on listattuna yleensä ainoastaan luotettavimmat lainantarjoajat. Pikavippivertailujen käyttäminen on täysin ilmaista ja erittäin helppoa, joten siihen ei mene edes paljoa aikaa. Lisäksi vippivertailua käyttämällä löydät aina edullisimmat vipit!

Vaikka pikavippialalla saattaakin siis olla vielä muutamia huijareita liikkeellä, on ne erittäin helppoa välttää. Suomen Pienlainayhdistys pyrkii joka päivä tekemään pikavippialaa kuluttajille turvallisemmaksi, ja Suomen Pienlainayhdistys onkin ehdottanut mm. että pikalainatoiminta voitaisiin siirtää Finanssivalvonnan alaisuuteen pankkien ja vakuutusyhtiöiden tavoin.
Luotettava pikavippivertailusivusto on esimerkiksi pikalainaa.co, jossa on listattuna yli 100 edullisinta ja turvallisinta vippipalvelua.